luni, 22 septembrie 2008

mark lanegan

mark lanegan e genul ala de tip care nu poate fi refuzat. nu e peste masura de sarmant, dimpotriva, pare a fi nepotelul lui rasputin. genul care odata intrat in casa, nu prea iti vine sa-i spui ca esti obosit, ai avut o zi grea si ai prefera sa dormi. nu ca n-ar intelege unde bati, dar n-ai vrea sa-l intrerupi din bautul lui de whisky. genul de tip care e intrebat de 4 ori daca sigur vrea sa comande supa, ceai sau salata de fructe.
genul de tip care atunci cand iti spune ca "i-a fost dor de tine" mai degraba te ia cu fiori pe sira spinarii. genul care iti spune ca te lasa si tu incerci sa mimezi ca iti pare rau, asta ca sa nu ti-o iei. genul de tip cu care nu prea iti vine sa faci o glumita, sa-l bati pe umar, ca reactiile ii pot fi neasteptate. genul care nu vorbeste deloc si tu te simti mic mic si ai cam vrea sa canti la alta masa. genul cu care e riscant a naibii sa iesi prin oras, ca nu stii sigur daca bocancii ii folosesc doar la plimbat. genul caruia nu ii zici nicicum sa sufle fumul de tigara in alta parte, ca tie iti vine sa tusesti.

dar, atunci cand canta, ai vrea sa fii ca el.

later edit: da, stiu ca e un sensibil si ca "revolver" e una dintre cele mai emotionanate piese ever si ca numai el putea sa scrie: "and after all, don't feel like nothing /like walking away/like a mouth full of rain /I'm holding on /'cause you're my revolver/and I dreamed of ending /and flying away"

10 comentarii:

Anonim spunea...

e mare om, voce de aur, suflet de arama, da' tot doua maini si doua picioare are, mai da-l in sange ca n-o fi iancu jianu

Ramona Gabar spunea...

:)))
oai, da' ce-are Iancu Jianu asa special?? parca nu putea fi omorat decat cu un glonte de argint taiat in patru?...

Anonim spunea...

sangele irlandez nu-l lasa sa para nici nepotul lui rasputin,nici pisica, nici iancu whatever.

poate un Billy the Kid care-si drege vocea dupa un cocktail de metamfetamina cu whiskey .the man in the long black coat- asta sigur.
in rest, atmosfera pe care ai descris-o e in totalitate a lui.Congrats.

Ceva definitoriu Mark Lanegan?
"He looked into her eyes when she stopped him to ask
If he wanted to dance, he had a face like a mask..."

EgoN spunea...

ah, man in the long black coat a lui dylan...da, se potriveste perfect. tks :)

Anonim spunea...

Cand spui ca se potriveste, nu stiu totusi daca ai apucat sa auzi asta:
http://www.youtube.com/watch?v=bOCDT9Fmg3E
E din biopic-ul I'm not there, despre Dylan, un 'Lanegan special', care m-a convins odata pentru totdeauna ca Soderbergh are viziune - omul l-a exprimat pe dylan prin vocea lui lanegan mai bine decat daca ar fi lasat soundtrack-ul cu 'man in the long black coat' in varianta originala.
But, hell! nu-mi place blogul tau.As putea vorbi la nesfarsit si despre Dylan si despre Lanegan, iar faptul ca-mi dai ocazia ma deruteaza.Credeam ca nu se mai discuta despre asa ceva.

EgoN spunea...

nu vreau sa par un sclifosit pedant, dar "i'm not there" nu-i a lui soderbergh , ci a lui todd haynes si nici nu m-a placut. mi se pare ca se pierde intr-o suta de directii doar dintr-un motiv pueril, cameleonismul lui dylan si faptul ca e versatil...
whatever, sunt in continuare fan dylan si sper sa bem un whisky or smth si sa-l dam incolo de blog the hell with it, daca nu-ti place ;)

Anonim spunea...

Ai in totalitate dreptate.Haynes a regizat, Soderbergh a fost doar producator.De fiecare data cand mi se aduce aminte sunt la fel de stunned, poate pentru ca in mintea mea exista o oarecare asociere de atmosfera intre 'i'm not there' si 'sex, lies and videotape'.
Biopicul, depinde cum il vezi. Daca te gasesti intr-o pasa critica, poate sa te agaseze si doar ca pare facut intr-un spirit de political correctness: o femeie si un negru sunt doua avatare ale lui dylan. Poftim. Nu-mi aduc aminte daca era si vreun gay in peisaj -a, ba da, poti intinde coarda pana la asocierea imposibil de inlaturat a lui heath ledger cu subiectul.
Poate parea facut ca sa demonstreze ceva,excesiv sau pueril, cum spui tu.
Dar, daca reusesti sa te desprinzi cateva secunde de propriile tale imagini fetish despre cum ar fi putut sa fie exprimata personalitatea lui Dylan, alegerea lui Cate Blanchet pt a-l juca pe icon Dylan si a lui Lanegan pt ca 'man in the long black coat' sa-si gaseasca sensul, a fost cu nimic mai putin decat geniala.
Whisky? Mie imi place sour.Tu de care bei si unde?:)

EgoN spunea...

fiecare dintre noi are dylanul sau preferat (eu de ex sunt fanul perioadei highway 61 revisted) si relatia sa cu sedgwick...
eu beau jack si cam oriunde prin bucuresti :)

Anonim spunea...

Contact?

EgoN spunea...

mail: cris7_luca@yahoo.com