sâmbătă, 13 septembrie 2008

ceva cu wittgenstein...

cum am spus intr-o seara ca eu as vrea sa fiu wittgenstein, o prietena draga mi-a trimis articolul asta, pt. documentare in pregatirea rolului.

3 comentarii:

Anonim spunea...

dom'le, uite ce e, pentru ca n-am somn si pentru ca blogul asta al dumitale e simpatic si merita un minim comentariu de inceput, iti dau un pont mic: vezi pe la thomas bernhard chestia cu nepotu' lui ludwig wittgenstein, paul adeca. de ex. o povestire, nepotul lui wittgenstein, nu stiu daca a fost tradusa in romana. oricum, chestia cu ratarea geniilor nu i-a fost nicicum straina, a scris bernhard si despre glenn gould, pianist genial spre dementza, e unul dintre romanele alea din trilogia apolonica, adeca, zic unii, cea despre arte.

bernhard zicea ca nimeni pina la gould n-ar fi cintat mai bine concertele branderburgice. ma rog, chestie de gust.

pina una alta, uite un link care panseaza creierele insomniace:

http://www.youtube.com/watch?v=qB76jxBq_gQ

EgoN spunea...

domnul meu, multumesc mult pentru recomandari.recunosc spasit ca nu am citit thomas bernhard, desi mi-au trecut cateva carti ale domniei sale prin mana. dintr-un instinct de conservare stupid, combinat cu o superficialitate teribilista, am zis pas acestui monstru. nu pun ghilimele, eu il vad un monstru - si cu monstrii trebuie sa sa ai vana, inteligenta si dementa. cum toate aceste trei calitati sunt intr-o stare latenta la mine, il trec deocamdata pe o lista a lecturilor obligatorii
gould si concertele branderburgice imi sunt cunoscute. vb. unui amic, stie meciul, e bun.
despre somn si lipsa lui: cum nabokov scrie ca e trivial, n-ar trebuie sa ne ingrijoram peste masura. avem mai mult timp pt bernhard..si pb. vom deveni cu, sau fara voia noastra, niste monstruleti mai mici, cu ochii rosii si cu umor negru..

EgoN spunea...

anonimule, daca esti persoana cu care m-am vazut la birlic, de curand, in compania unor sticle de beri si a unui ou de onyx, retrag apelativul 'domnule'. inadecvat termen, zic ;)