luni, 8 iunie 2009

lelia goldoni

actrita din shadows a lui cassavetes are un moment in documentarul 'constant forge' in care iti rupe inima si te buseste plansul. cu 6 luni inainte de moartea regizorului, ia cina cu acesta si-l descopera pentru prima data deschis si dulce. cel care fusese un fel de guru al adevarului si al sinceritatii depline, fusese de fapt un prefacut care jucase rolul de baiat rau, inaccesibil.

3 comentarii:

Anonim spunea...

J.C. mi se pare unul din cele mai sensibile "personaje" vazute pe pelicula si mi se pare normal sa-si creeze imaginea asta de baiat dur,mai ales ca lucra in industria cinematografica si a fost un om care si-a asumat multe riscuri.
Daca te uiti la relatia cu Gena,la relatiile cu oamenii cu care a colaborat(cu care chiar era prieten),la modul cum vb oamenii astia despre el,dar mai ales la imaginile filmate cu el...iti dai seama ca e departe de a fi un om inaccesibil sau prefacut.
J.C. a fost om mare,cu sau filmele lui,cu bune si cu rele.:)

EgoN spunea...

am exagerat, desigur.
se vede din avion ca JC era un sensibil, dar momentul din film e antologic. pret de 3 ore toti il lauda pe JC ca pe alt JC (jesus christ) si lelia e sg care nuanteaza si face momentul heartbreaking.

Anonim spunea...

Pai ti-am zis ca e cam "one sided",da' asta pentru ca oamenii cu care a lucrat au fost mai mult decat niste colaboratori...au fost o mare familie.
De asta ziceam ca e bine de citit si Cassavetes on Cassavetes,ca si contrapondere,chiar daca m-ai blestemat ca ti-am dat intai cartea:))