joi, 1 aprilie 2010

hai cu taxiul sa ne plimbam

de o bucata de vreme, de fiecare data cand merg cu taxiul, soferul la finalul calatoriei isi scuipa degetele, sa numere restul chipurile mai bine. iar eu la final, mai zic si multumesc, luand bancontele alea umede.
din cand in cand dau de unii dornici de dispute conjugale la telefon si neatenti la trafic. mai ca-mi vine sa le zic, ia da-mi-o pe gagica-ta la telefon sa-i recit o poezie si tu incearca sa nu intri pe contrasens in timpul asta.
mai toti sunt foste genii cu o soarta nefasta. majoritatea genii sportive si cand ii intrebi pe unde au jucat, iti spun de divizia D, aia in care joci la inceput.
nu pricep de ce atunci cand se termina cursa mai apasa de vreo 2 ori pe un buton si creste tariful cu un leu, doi. e un fel de taxa de "ajuns cu bine la destinatie" de care n-am auzit eu?
imi plac nespus de mult aia care se lauda ca-s pe traseu de vreo 48 de ore incontinuu si se mira ca in loc sa te bucuri ca mergi cu un Rambo, te ingrijorezi putin.
cand o sa am chef de actiuni umanitare, am sa-mi fac firma de condus taximetristi acasa, ca tot tanjesc ei mereu dupa clienti care stau la ei in cartier, pentru o ultima cursa.
toti se incapataneaza sa pronunte in felul lor numele unor strazi. tu le spui "gala galaction" si ei te corecteaza "gala galaxion". pai hai sa urcam la stele, atunci.
daca te duci la gara sau aeroport, toti din exces de zel incalca toate regulile de circulatie pentru a ajunge cat mai repede. evident, se asteapta la un bacsis exorbitant ca te-au grabit fara sa te intrebe daca e cazul.

in continuare imi place sa merg cu taxiul. revin.

8 comentarii:

Anonim spunea...

:D)))))))misto scris. gala galaxion? uite, poti scrie o carte despre astia, acestia adica, asta sa fie partea comica. p-orma partea tragica e cand o taximetrista, baba din blogul bolei:
http://boladenieve78.wordpress.com/2010/03/26/riding-with-mafalda/
, tiganu' cu sapse puradei acasa sau si altii sunt macelariti , violati si talhariti intr-o noapte. de soferi zic. in india este taxiuri roz pt femei.la londra negre de epoca desi cre'ca mi se pare. are you talking with me?
mewsette.

EgoN spunea...

deocamdata strang material :D

leo spunea...

lol
nu crek ai avea succes cu 'firma de dus taximetristii acasa', din cite stiu eu se duc singuri, cu taxi cu tot ;))

dar un volum/album, ce-o fi, cu ei ar fi tare!

ps mie-mi place sa intru-n vorba cu 'nenii' astia, sa-i trag de limba (nu k ar fi greu, cei mai multi isi dau drumu la gura fara sa-i intrebi nimic!)
'box' populi, deh...

EgoN spunea...

si mie imi place sa stau de vorba cu ei. am sa scriu o parte si cu "aia buni".

ambra blu, furia roja spunea...

da, ma, ai scris f bine, mi-a placut
dar taximetristii sint niste lepre, nici nu vorbesc cu ei, le las f rar bacsis, de obicei pina in 10 mii, si oricum ar merita sa moara toti si mamele lor si copiii lor, ca sint niste tilhari travestiti, mai da-i in cacat de lepre

EgoN spunea...

de-ar fi taximentristii singurii pe care ai tu boala :))

Anonim spunea...

hmm... unele chestii intr`adevar poate ca sunt deplasate la taximetristi, dar nu cred ca era cazul sa faci articolul atat de acid. bine scris, dar... daca te`ai pune putin in locul lor.. cred ca si tu ai vrea sa ai ultima cursa in cartierul tau, sa nu consumi benzina aiurea.. ca deh, frate, frate.. da gazu`i pe bani...

EgoN spunea...

nu e un articol, doar cateva observatii.
da, se poate sa fi fost acid. promit sa nu mai fiu lipsit de empatie, nici macar pe un blog :D